Internationale Bouwprojecten
Het werkgebied van de IBO concentreert zich in Europa, en van oorsprong voornamelijk in Centraal en Oost-Europese landen. Er vinden echter ook kampen buiten Europa plaats, zoals bijvoorbeeld in Azie, Afrika en Zuid-Amerika.

De meeste projecten worden georganiseerd in de zomer, maar ook in het voor- en naseizoen kun je deelnemen. De groepsgrootte bij een project varieert meestal tussen de vijf en vijftien personen. De werkzaamheden bestaan uit allerlei (bouw)activiteiten en verschillen per project. Voorbeelden zijn: slopen, schuren, schilderen, timmeren, stuken enz.Je hoeft geen professional te zijn, want het werk dat voor de vrijwilligers geselecteerd is kan door iedereen gedaan worden. De werkzaamheden staan doorgaans onder leiding van plaatselijke vaklui. De enige voorwaarde om deel te nemen is dat je een leeftijd hebt van minimaal 18 jaar en dat je in goede gezondheid verkeert.

Doordeweeks wordt er overdag gewerkt. 's Avonds en in het weekend ben je vrij om er op uit te trekken. Soms worden er vanuit de projectleiding activiteiten georganiseerd, maar meestal is de vrijetijdsbesteding afhankelijk van de eigen initiatieven van de deelnemers en de lokale mogelijkheden. De lokale bevolking heeft vaak goede suggesties over waar je heen kunt gaan en wat je kunt doen.